Samhällsvetare med stort aktie- och fondintresse. På grund av ringa ekonomiska kunskaper handlar mycket om omvärldsanalys, och att följa trender och köpråd med ett kritiskt öga. Fokus är framförallt värdeökning och/eller utdelning, där utdelningstillväxt oftast har företräde framför direktavkastning. Mål är hög avkastning till medelrisk. Genom den här bloggen hoppas jag utvecklas som investerare.

Bloggen är helt oberoende. Ingen reklam. Inga samarbeten.

fredag 23 januari 2015

Degiro

Har nu öppnat upp konto i Degiro för att undersöka denna plattform som igår gjorde sitt intåg i Sverige. Det som egentligen borde vara självklart för Nordnet och Avanza, digital handel på andra marknader än Norden/Nordamerika, är något som här faktiskt erbjuds. Däremot är det från mitt perspektiv uteslutet att börja handla i Degiro nu eftersom det inte går att ha ett ISK där.

Men jag hoppas verkligen att Degiros intåg ska göra att fler marknader öppnas upp för att kunna köpa aktier på nätet. Telefon-orders känns väldigt förlegat när det är Internetmäklare.

Har ni provat Degiro? Kommentarer?

Väntar på att mitt konto ska komma igång, tycker inte det var helt optimalt att man måste föra över pengar för att först därefter kunna se plattformen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vänligen håll god ton.