Samhällsvetare med stort aktie- och fondintresse. På grund av ringa ekonomiska kunskaper handlar mycket om omvärldsanalys, och att följa trender och köpråd med ett kritiskt öga. Fokus är framförallt värdeökning och/eller utdelning, där utdelningstillväxt oftast har företräde framför direktavkastning. Mål är hög avkastning till medelrisk. Genom den här bloggen hoppas jag utvecklas som investerare.

Bloggen är helt oberoende. Ingen reklam. Inga samarbeten.

onsdag 1 oktober 2014

Utveckling september

Aktieportföljen var -0,28 % enligt beräkningsmodellen och + 0,19 % enligt portföljrapporten från Avanza under september. SIXPRX var under samma period -0,42 %. Även om skillnaden är ytterst marginell, är det skönt att äntligen vara ikapp mer än tidigare. Skönt med mer aktier och breddat sparande. En stor del av att portföljen klarat sig från större fall får dock också tillskrivas dollarns klättring. I korthet hände annars följande:

- Nike gjorde ett mycket bra kvartal
- Visa samarbetar numera med Apple om kortbetalningar, då Iphone skall kunna fungera som mobil plånbok. Det märktes dock ej i kursen särskilt mycket.
- Det har vänt uppåt igen för GN Store Nord efter köprekar [1, 2]
- Alfa Laval köptes in i portföljen och har redan hunnit få in ett par order [1, 2]
- ICA Gruppen har tecknat avtal med Starbucks och ska öppna Starbucks-caféer och har även sålt fastigheter

Samtliga aktier utom Nike ligger dock den här månaden antingen på nollstrecket eller minus. Bulten och REC Solar har gått sämst med nedgångar på omkring 10 %.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vänligen håll god ton.