Samhällsvetare med stort aktie- och fondintresse. På grund av ringa ekonomiska kunskaper handlar mycket om omvärldsanalys, och att följa trender och köpråd med ett kritiskt öga. Fokus är framförallt värdeökning och/eller utdelning, där utdelningstillväxt oftast har företräde framför direktavkastning. Mål är hög avkastning till medelrisk. Genom den här bloggen hoppas jag utvecklas som investerare.

Bloggen är helt oberoende. Ingen reklam. Inga samarbeten.

lördag 31 januari 2015

Utveckling januari

Äntligen kommer utvecklingsuppdateringarna/månad igång igen.

I januari (2015-01-01 - 2015-01-30) steg portföljen enligt beräkningsmodellen med 6,78 %. Enligt portföljrapporten på Avanza steg den med 6,72 %. Under samma period stig SIXPRX med 7,13 %. Jag missar således en aning. Samtidigt har - trots alla skriverier - SCA gjort en bra rapport, och det verkar nu äntligen öppnats upp för kursstigning. Vid stängning igår låg kursen på 200,2. Även Visa gjorde gav en bra rapport, även om valutan påverkar prognoserna för 2015. Det har också äntligen lossnat för GN Store Nord.

Portföljen blir intakt. Av företagen på bevakningslistan är det just nu UPS jag ser som mest köpvärt, även Nike är på väg mot intressanta nivåer. Cloetta skulle nog också gå bra att köpa i nu, speciellt innan rapporten kommer. Men först blir det att invänta likviderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vänligen håll god ton.